Obchod s vinohradníckymi a vinárskymi potrebami
Trenolin Trenolin Rot DF 50g
2,50 €
Popis
Vysoko purifikovaný enzymatický preparát.
Je vysoko efektívny, kvapalný pektolytický enzým. Použitie: Predovšetkým pri príprave červených vysoko buketných sortách. Vedľa zlepšenej výlisnosti hrá hlavnú úlohu výťažnosť farbív pri jeho nasadení.
a)Studená fermentácia Dávkuje sa do rmutu po odstrapinovaní a pomletí buď kontinuálne pre prečerpávaní alebo jednotlivo do kvasných jednotiek. Dôležité je dokonalé premiešanie. Teplota cca 15-20°C.Dávky cca 15ml-hl rmutu. Doba pôsobenia 2-5dní. potom sa môže rmut vylisovať.
b)Tepelná fermentácia Hrozno sa odstrapinuje a pomelie, rmut sa šetrne ohreje. Pred dávkovaním sa rmut znovu ochladí na 55°C. Dávkuje sa 10ml/100kg rmutu. Lisovanie sa môže začať po 1-2 hodinách. Dôležité je dokonalé premiešanie. Tepolota cca 45-55°C.
c)Rmut vysokobuketných odrôd. použitím preparátu sa dosiahne lepšia výťažnosť buketných látok, predovšetkým pri krátkej prestávke medzí mletím a lisovaním. Teplota cca 15-25°C. Dávky cca 20ml/hl. Doba pôsobenia cca 1-2 hodiny. Preparát účinkuje odbúranie pektínu z muštu, čo podstatne urýchli vyčírenie vína.
d) Príprava Rosé vín Hrozno nemusí byť odstrapinované. Enzým sa dávkuje po pomletí v dávke cca 20ml/hl pri teplote cca 15-25°C. Doba pôsobenia 2-10 hodín podľa požadovanej intenzity sfarbenia. Po vylisovaní enzým účinkuje ďalej a zabezpečí dokonalé odbúranie pektínu z muštu, čo podstatne urýchlí dokonalé vyčírenie vína.
Ďalšie informácie
Hmotnosť | 0,073 kg |
---|
Tento produkt môžu ohodnotiť len prihlásení zákazníci, ktorí si ho kúpili.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.